Figyelemfelhívás! – ismételt ügyfélátvilágítás

   

Tájékoztatás kötelező ügyfél átvilágításról

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

2019.június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról.

 

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a pénzintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást, különös tekintettel a rögzítendő adatok körének bővülése és az okiratok másolására vonatkozó kötelezettség teljesítése érdekében.

 

A törvényi kötelezettség teljesítéséhez az Ön személyes közreműködése szükséges.

 

A fenti határidőt követően a hiányos adatokkal rendelkező Ügyfelek esetében a Hitelintézetek kötelesek szolgáltatásaikat és termékeik hozzáférhetőségét korlátozni, ami adott esetben például azt jelenti, hogy nem tud pénzt felvenni, átutalási megbízást adni.

 

A hatékony együttműködés és a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el számlavezető Hitelintézetének hivatalos honlapján elérhető részletes tájékoztatót!

 

Amennyiben az átvilágítási intézkedéseket a fiókokban 2018. szeptember 1. után végezte el, illetve postai úton beküldte a szükséges nyilatkozatot és okmánymásolatot, akkor tekintse figyelemfelhívásunkat tárgytalannak.

 

Üdvözlettel:

 

Takarék Csoport